چگونه کودکان خود را تشویق کنیم

چگونه کودکان خود را تشویق کنیم

در گذشته، والدین فقط با تهدید و تنبیه کردن بچه‌هایشان را به انجام کارهای مختلف وادار می‌کردند. وقتی از بچه‌ها اشتباهی سر می‌زد و یا زمانی که به حرف پدر و مادرشان گوش نمی‌کردند، والدینشان آنها را تهدید می‌کردند. مثلاً در این شرایط به فرزندانشان می‌گفتند: «اگه به حرفم گوش نکنی، تو درد سر می‌افتی و یا اگه بازم الکی گریه کنی، کاری می‌کنم که واقعاً گریه‌ات در بیاد.» اگر کودک آنها به سن و سالی نرسیده بود که حرف‌های آنها بفهمد، والدین سریع به روی کودکانشان دست بلند می‌کردند و آنها را تنبیه می‌کردند و یا به بچه نگاه تهدیدآمیزی می‌کردند.

با تنبیه کردن بچه‌ها، خشونت، بدرفتاری و ناراحتی‌های بچه‌ها بیشتر می‌شود و این‌ها خود مانعی بر سر راه پدر و مادرها می‌شوند. شاید تهدید کردن بچه‌ها و ترساندن آن‌ها تا حدی کارساز باشد، اما والدین با این کارشان هرگز نمی‌توانند بچه‌ها را تشویق به همکاری بیشتر با آن‌ها کنند. پدر و مادرها باید بچه‌هایشان را تشویق کنند تا آن‌ها با میل و اراده خودشان کاری را انجام دهند نه به‌زور. ما با تنبیه کردن بچه‌ها علاقه و رغبت آن‌ها به انجام کاری را در آن‌ها از بین می‌بریم. تنبیه نکردن بچه‌ها کار سختی است، چون بسیاری از والدین می‌بینند که این روش در کوتاه‌مدت خیلی راه‌حل خوبی نیست. بسیاری از آن‌ها نمی‌خواهند بچه‌هایشان را تنبیه کنند، اما راه‌حل دیگری به ذهنشان نمی‌رسد. بسیاری از والدین می‌دانند که تنبیه کردن بچه‌ها کار خیلی بی‌رحمانه‌ای است، اما آن‌ها فکر می‌کنند که اگر بچه‌هایشان را تنبیه نکنند، آن‌ها لوس و از خود راضی، بی‌ادب و سرکش می‌شوند.

بسیاری از والدین واقعاً نمی‌خواهند بچه‌هایشان را تنبیه کنند، اما راه‌حل دیگری به ذهنشان نمی‌آید. راه‌حل مناسبی که از طرف عده‌ای از محققان بیان‌شده، این است که بچه‌ها را به خاطر کارهای بدشان از یک سری چیزها محروم کنیم. به‌عبارت‌دیگر، وقتی کودکی کار بدی می‌کند، به‌جای اینکه او را تنبیه کنیم، او را از چیزی محروم کنیم تا با این محرومیت او به‌اشتباه خودش پی ببرد و اگر به کودک بگوییم: « تو بچه خیلی بدی هستی و باید تنبیه بشی»، بچه با این کار ما این پیام را دریافت می‌کند که: « اگر اشتباهی بکنی، اشکالی نداره. اما وقتی اشتباهی ازت سر میزنه، باید عواقب اون رو هم تحمل کنی.» استفاده از این روش تا حد زیادی بهتر از تنبیه کردن بچه‌هاست، اما بچه‌ها با این کار بر انجام دادن کاری تشویق نمی‌شوند شاید استفاده از این روش نوعی تهدید مؤدبانه است. ما خیلی مؤدبانه به بچه‌هایمان می‌گوییم که اگر به حرف‌های ما گوش نکنند، تنبیه می‌شوند. منبع: کتاب‌ بچه‌های بهشتی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مؤلفه‌های حفظ کرامت زن در سبک زندگی اسلامی

مؤلفه‌های حفظ کرامت زن در سبک زندگی اسلامی

این نوشتار بر آن است تا با روش توصیفی‌تحلیلی به این سؤال پاسخ دهد که مؤلفه‌های حفظ کرامت زن در سبک زندگی اسلامی چیست. این پژوهش نشان می‌دهد دو نوع کرامت داریم: 1. کرامت ذاتی که همة انسان‌ها از آن برخوردارند؛ 2. کرامت اکتسابی که با تقوا به دست می‌آید.
واکاوی پیامدهای بی‌حجابی از منظر قرآن و روایات

واکاوی پیامدهای بی‌حجابی از منظر قرآن و روایات

مقالة حاضر با روش مروری- کتابخانه‌ای به بررسی پیامدهای بی‌حجابی پرداخته و نتیجه می‌گیرد بی‌حجابی در زمینة دنیوی و اخروی این پیامدها را بر جای می‌گذارد: ابتذال زن و سقوط شخصیت او، از بین‌رفتن آرامش روانی، تحریک مردان، گسترش‌یافتن فساد و فحشا، افزایش آمار طلاق، در احاطة شیطان قرارگرفتن، مورد عقوبت قرارگرفتن زنان و همسرانشان و مورد آزار و اذیت قرارگرفتن توسط افراد پست و... .
معیارهای معاشرت اسلامی

معیارهای معاشرت اسلامی

این نوشتار درصدد بررسی معیارهای معاشرت در اسلام ‏است. از جمله موضوع‌هایي كه پژوهش در آن جايگاه ويژه‌اي دارد، نوع معاشرت انسان‌ها است. در متون دینی معیار‌هاي عدیده‌ای برای معاشرت بیان شده است. بررسی هر یک از این عناوین، وجه تمايز و امتياز این نوع هم‌زیستی را با ديگر روش‌ها روشن می‌کند.
واكاوى آسیب‌ها و پیامدهای منفی مدرنیته در ساختار خانواده مسلمان

واكاوى آسیب‌ها و پیامدهای منفی مدرنیته در ساختار خانواده مسلمان

مدرنیته شیوه‌ای نو در حوزه‌های مختلف زندگی انسان است که با ارائه‌ی سبک جدیدی از زندگی، تحولی فراگیر را در جامعه به ارمغان آورد که این مقاله به بررسی پیامدهای مدرنیته در خانواده پرداخته است. مدرنیته دارای تأثیرات مثبتی مانند رفاه و سهولت دسترسی به دنیای اطلاعات بود؛ اما پیامدهای منفی نیز به همراه داشت. هدف از بررسی این موضوع، روشن‌کردن ابعاد منفی مدرنیته بر خانواده است تا با نگاهی نو به این مسئله از منفی آن بر خانواده به‌عنوان مهم‌ترین عضو جامعه کاسته شود. نوشتار حاضر بعد از بررسی منابع اسلامی، تحلیلی، جامعه‌شناسی و سایر منابع، با روش فردی، کتابخانه‌ای، توصیفی و کاربردی پس از اشاره به جایگاه خانواده در اسلام و مؤلفه‌های مدرنیته، به پیامدهای منفی مدرنیته از جمله تغییر در ساختار و فرهنگ خانواده و شیوه‌ی همسرگزینی، کاهش روابط عاطفی خانواده و میزان باروری و افزایش طلاق می‌پردازد.
سبک زندگی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رویکرد فرزند‌آوری

سبک زندگی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رویکرد فرزند‌آوری

پژوهش حاضر به سبک زندگی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رویکرد فرزند‌آوری می‌پردازد. زمینه و هدف پژوهش، تشویق برای فرزند‌آوری و تکثیر آن است. این پژوهش درصدد ارائه‌ی سبک نظری و عملی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در فرزند آوری و تکثیر آن است. روش پژوهش توصیفی تحلیلی است.

پر بازدیدترین ها

نقش خانواده در گسترش سبک زندگی اسلامی

نقش خانواده در گسترش سبک زندگی اسلامی

ضرورت شکل‌گیری فرهنگ دینی، ذهن را به سبک زندگی خانواده که نخستین آموزشگاه فرد است، رهنمون می‌سازد؛ خانواده با نقش‌های تربیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می‌تواند در اصلاح سبک زندگی تأثیرگذار باشد. سبک زندگی اسلامی...
نقش و تأثیر دولت در سبک زندگی اسلامی و امنیت اجتماعی

نقش و تأثیر دولت در سبک زندگی اسلامی و امنیت اجتماعی

منظر انتخابی پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی پاسخ به این پرسش است که دولت در تحقق امنیت اجتماعی و سبک زندگی اسلامی چه نقشی دارد؟ در این راستا، رويكردهاي دولت‌محور به امنيت اجتماعي، تأكيدشان بر تأثير حكومت و كارآمدي نهادهاي آن در ايجاد امنيت اجتماعي است و تحقق سبک زندگی، مستلزم نیل به اهداف، حفظ همبستگی، انطباق با محیط و حل منازعات است.
سبک زندگی و فرهنگ ازدواج

سبک زندگی و فرهنگ ازدواج

در این مقاله سعی شده با تبیین مفاهیم سبک زندگی و زندگی اسلامی - ازدواج در ادیان - کشورها و فرهنگ‌های مختلف بررسی، موانع و مشکلات موجود در مسیر ازدواج را بیان کرده و پیشنهاداتی برای ازدواج و تشکیل زندگی مطابق فرهنگ و آموزهای دینی و اسلامی ارائه شود...
Powered by TayaCMS